Your are in :

Artists

Berlin

Add to favourite

Country : Belgium

"Gewapend met camera’s, interviewtechnieken, montagetafels én acteurs, portretteert BERLIN de werkelijkheid zoals een schilder dat vroeger deed: met net iets meer kleur, gevatte invalshoeken en een penseelzetting die een kritische ondertoon verraadt." [Knack Focus – 01/02/2012]

Het vertrekpunt van de projecten van BERLIN situeert zich steeds in een stad of streek ergens op deze wereld. Kenmerkend zijn de documentaire en interdisciplinaire werkmethodes. Vanuit een focus op een specifieke onderzoeksvraag, maakt BERLIN gebruik van verschillende media, afhankelijk van de inhoud van het project.

Bart Baele en Yves Degryse richtten BERLIN in 2003 op samen met Caroline Rochlitz. Ze startten de serie Holoceen [het Holoceen is het huidige geologische tijdperk] met de voorstellingen Jerusalem, Iqaluit, Bonanza en Moscow. Enkele jaren later startte BERLIN een nieuwe cyclus Horror Vacui [angst voor de leegte] waarvan Tagfish, Land’s End en Perhaps All The Dragons de eerste drie episodes vormen.

BERLIN werkt momenteel aan nieuwe voorstellingen in beide series. Het aantal projecten staat niet vast, maar de Holoceen-cyclus zal eindigen in de stad Berlijn met een fictie-docu project met verschillende inwoners van de vorige steden uit de cyclus.