Your are in :

Artists

Lotte van den Berg

Add to favourite

Country : The Netherlands

text description
© Saris & denEngelsman

Lotte van den Berg gebruikt de theatrale vorm om verhoudingen tussen mensen zichtbaar te maken, niet alleen binnen de muren van het theater, maar ook daarbuiten. Ze werkt in de publieke ruimte van steden over de hele wereld om juist daar zichtbaar te maken wat al is. Beelden, bewegingen en scènes worden met aandacht voor het detail teruggebracht tot de essentie. Lotte van den Berg beweegt zich tussen de werelden van dans, theater, performance en film en creëert zo een open, zeer eigen stijl, die het publiek uitnodigt tot verschillende perspectieven en invalshoeken.

Ze werkt met professionelen en niet-professionelen, op locatie en in de theaters en kiest ervoor geïnspireerd te raken door dat wat zich om ons heen afspeelt, in het dagelijks leven. Zoals werd geschreven: ‘Lotte van den Berg blows a bubble round the ordinary to grasp its naked essence.’ Lees hier de mission statement van Lotte van den Berg.

Momenteel werkt Lotte van den Berg aan Building Conversation, met name aan de ontwikkeling van de gesprekken Parlement van de Dingen (kunnen we spreken namens de dingen?) en Time Loop (zijn we in staat ons te verplaatsen in de tijd voor en de tijd na ons?). Parlement van de Dingen gaat in première op 3 juni in FabCity (Java-eiland) in Amsterdam. Time Loop vindt plaats op Theaterfestival Boulevard in 's-Hertogenbosch (4 - 14 augustus 2016)."