menu

Dukagjin Podrimaj

Country : Kosovo

(XK)

Teatri ODA - Free World Street

After graduating from Rochester Institute of Technology in 2008 (major in Management and minor in Public Policy), Duke enrolled in the University of Prishtina to study Acting. Today, he is a working actor both in Film and Theater, and is most appreciated for his emotional, physical and musical skills.

Unë quhem Dukagjin Podrimaj. U linda më 2 Janar 1986, në Prishtinë, Kosovë. Kam përfunduar shkollën e mesme në Modesto të Kalifornisë, ndërsa aktualisht mbaj 2 diploma universitare. Gjatë viteve 2004-2008 kam studiuar për menaxhment dhe politika publike në Institutin e Roqesterit për Teknologji kurse gjatë viteve 2010-2014 kam studiuar për Aktrim në Universitetin e Prishtinës. Puna ime si artist fillon kur mendja dhe shpirti im lodhen nga oportunizmi klasik i shoqërisë, nga nepotizmi, nga burokracia e paarsyeshme, dhe më së shumti kur ajo lëngon nga sindroma Dunning-Kruger. Puna ime përmban një portofol kryesisht të ndërtuar mbi teatrin klasik, fizik, muzikal dhe filmin. Aktualisht, dimensioni dhe perceptimi artistik i hapësirës publike më sfidojnë shumë. Shfaqja “Rruga e botës së lirë” e punuar edhe në hapësirë publike më ka shtyrë shumë t'i përkushtohem kësaj fushe artistike dhe si rrjedhojë vjen edhe projekti “X-TERR” ku bashkohen artistë kosovarë shumë kreativë si Florent Mehmeti, Ilir Bajri, Leonora Mehmeti dhe sigurisht edhe të tjerë. Me Florentin kemi punuar në shfaqjen “Rruga e Botës së Lirë” ku edhe kemi vendosur të bashkëpunojmë për “X-TERR.” Kreativiteti, eksperienca e gjatë, dhe sensi i humorit të Florentit më ka mbjellë besimin dhe rehatinë për bashkëpunime të mëtejshme. Iliri, është ndër muzikantët/ kompozitorët/ pianistët e rrallë me të cilin mund të bashkëpunohet mbi punë kreative, jashtë rutinës, pasi që Iliri e urren rutinën. Leonora, si artiste vizuele, di të paraqesë një mendim kreativ brenda sekondave. Ajo të mahnit me pragmaticitetin e saj.